Hyllning till min lugg

Kul att ha lugg, skönt det e över




Tog med en bild även på hur det ser ut när jag försöker sätta upp håret.

Ja, tog lite "sista" bilder på min lugg, för nu kan jag nog påstå att min lugg e för lång för att kallas lugg. Så, officiellt, håret e utväxt igen =), ok, kanske inte ner till hakan.


Plugg

Även om det är mycker mindre pluggande här än hemma i Sverige så får vi ltie gjort. Samtliga kurser går rätt bra, eller ja, språkkursen kunde ha gått bättre och jag börjar irritera mig rejält på en av lärarna. Ämnet är "internationellt samarbete och Non Govermental Organisations (hjälporganisationer) MEN exmplerna är bara från Afrika och närmaste delarna i Asien, och anledningen till problem är alltid den samme, dumma vita människor som varit där och förstört. Alla världens problem beror på vita människor, vi är dumma i huvudet, vi är dominanta, vi är ditt vi är datt. Jag har tröttnat på den ständigt nerklankande tonen mot "vita". Borde inte ta åt mig, JAG har inte haft någon kolloni eller bombat, men visst, mkt problem beror på dessa företelser. Men, jag är trött på att bli nästintill personligt påhoppad. Vi är endast 3 "vita" i en klass av 25 studenter och samtliga (utom vi) påpekat ständigt (inklusive lärare) att allt är "vårt" fel. Är inte detta rascism? Seriöst, man måste kunna ha en diskussion utan att läraren låter det gå så långt som det gör i det klassrummet. Jag har valt att slå dövörat till när argumenten sjunker för lågt, men en av de andra "vita" från Polen klarar inte av att behärska sig mycket länge till. Sist när det bara var vi två dessutom blev han helt röd slog nävet i bordet, och när jag frågade läraren om det inte var läge att gå vidare till nästa ämne svarade han. NO NO lets see where this brings us.. Det ledde till att jag fick prata länge och lugnade till Polacken för att undvika ett ganska säkert fysiskt gräl.



På bilderna ser ni Kaisa, finskan som jag reste till Japan med. Max (svensk LTU) till ävsnter och finske Johu till höger.

Födelsedagar



Fireade två födelsedagar denna vecka, ja ingen var min, min en annan utbytesstudent och en Korean. Visste ni att i Korea är det ltie av en tradition att "slå" på den som fyller år. Detta visar att man älskar dem. Ja, så gör vi kanske inte riktigt i Sverige även om skämtrepliken: "Jag slår dig för att jag älskar dig" repeterades många gånger. Vet inte hur många blåmärken Yerim slutade med. Ingen ville riktigt slå hårt.

Templet vid Bergen

Hösten har gått rätt långt, men träden var ännu vackra vid bergens fot där ett gammalt tempel låg. Tyvärr försvann förklaringen av vad templets "roliga" historia var i översättningen men det var ett mysigt ställe att gå run tpå.
Fick även lite schyssta bilder på barn som övade lite krigskonst. För turist barn (mestadels koreaner) fanns det även tillfälle att låan såna kläde roch ta bilder. Tyvärr fanns det inge i stor storlek.. =)




Vet ni förresten hur religionen i Korea ser ut? Det var ju mest Konfuister här tidigare, som vissa påstår inte ritkigt är en religion utan mera ett livssätt. Leva efter goda motton och sunda värderingar. Korea har nu 90% blivit kristna och här finns massivt många fler kyrkor än i tex Sverige. Lite sött hur de lyser upp nästan varenda lilla gata med ett färgglatt kors. Finns även en hel del typiska kyrkor uppbyggda överallt.

Docktillverkning

Universitet anordna en resa till ett klassiskt litet turistställe där vi fick tillverka dockor. Eller nja, vi fick klä på dem med tunt papper och tapetklister. Min blev kanske inte jättevacker, men butiken var tjusig, gillar krukförsäljning.


Temple Stay

Ville prova på riktig harmoni och spenderade en natt i ett buddistiskt tempel. Meningen var att vi skulle sova klockan 9 för att komma upp klockan 3 på  morgonen. Då blev det klockringning och mer böner. En bönstund innebar specifikt 108 böner. Upp och ner upp och ner. Men med lite knätränigar gjorde det faktiskt mina knän gott. Så jag tänkte försöka fortsätta med dem så jag ska slippa få tidiga dåliga knän som jag trodde att jag skulle få vid tidig ålder iom tidiga problem.

Första bilden gör vi oss reda för lunch, andra bilden är från templet kl 6 på morgonen (3 h efter vi klivit upp) och sista bilden är på mig när jag rockar med musikguden. Den guden ska tydligen hålla onda tankar från själen? hehe vet itne, ser ut osm en ondskefull rockgud, ser lite ut som finska band blivit inspirerad av honom =).



Och ja, vi hade alla lika söta fångarkläder på oss under hela helgen. =) 

Japan Tokyo + Osaka

Dag 1
Köpte på vägen dit, lonley planets guidebok över Japan, bra att ha, men lite trist med de som behandlar den som "bibeln" ger tips, men Tokyo finns inte innuti den, utan utanför dörren.

Tokyo så kalrt mycket blink blink, och eftersom vi sover första natten nära Shunjuka, där det mesta händer, tog vi tillfället att åak dit första kvällen,avslutar en längre promenad med ett glas vin i en av Tokyos typiska kvällspubbar, källarbar.


Dag 2
Tog vi tillfället att bege oss till Asakusa var vi skulle sova vår andra natt. Efter ci checkat in där bär det av direkt till templet som ni kan se är rätt upptaget. På vägen dit stöter vi på några söta Japaner i väldigt "dockoiga" kläder. Kommer itne ihåg vad denna klädstil kallas med går att jämföra med Emo-klädda, men mer färg?




BIld nr 3 håller jag på att rena min inre själ med heliga rökelser, vet inte hur bra det funkar, men luktade lite småskumt efteråt. BIld 4 vet jag ej helt vad det är för något, men det är konst iallafall =) sista bilden var en söt liten familj som var där för att fira att deras yngsta dotter blivit 5 som är en viktiga åldrar för Japanska flickor(även 3 år), för pojkar är det 7.


Denna dag passade vi även på att se på Tokyos Nationalmesuem, rätt trist museum för att vara helt ärlig. MIddag på en mysig liten resturang och sedan hem till vandrarhemmet.




Dag 3

Tredje dagens måndag är också födelsedagen till forna kjesaren M.. fyller i efter jag kollat upp. Detta gör att emsta e stängtr, så vi åker ner till den park där den firas som mest.


Så eftersom det är en helig dag passade två brudpar på att gifta sig.


Det är inte en staty eller docka till höger utan en uppfixad geisha, var "expertfotografering" som skedde samtidigti när vi var där.


Utanför fanns det massa glada människor, och vem kan motstå gratis kramar?


Efter detta tog vi oss in till stan, Shibuya, drä stannade vi tills dag blev kväll. Sen tog vi oss till centrala "tokyo" det var dock lite av en besvikelse.




Tokyo, Tokyo är dött om kvällen då det är här alla företag har sina kontor. Dock fick vi några kvälls bilder



Dag 4

Upp tidigt för att på morgonen kunna se fiskmarknaden. Mycket fisk och tyvärr luktade även vi fisk efter detta besöket



Efter det tar vi oss till ett 250 m högt torn. Eller i boken stod det 1,250 m men ettan visade sig vara torn nummer 1 och att tornet var 250, men ja, fortfarande relativt högt. Vacker utsikt.





Som ni märket laddar jag upp lite i taget, problemet är att det tar ca 5 minuter på bild och mitt tålamod har en begränsning. Sista från Tokyo och sen Osaka kommer komma in senare


Sen ville ju jag åka och se lite Sumo, Kaisa avstod men jag gav tappert inte efter. Tyvärr startade inte säsången förrän vi lämnat Japan, men jag fick se museumet, som kanske inte var det största i världen, men rätt vackert. Hoppades på att se lite Sumo-killar träna lite då museet ligger intill träningshallen, dock var det närmsta jag kom pappdockan ovan.

På vägen hem därifrån så gick jag förbi en typisk söt liten park mellan bostadsområderna.


Ja, denna dagen e lång, men nu är det dags för mig och Kaisa att få lite mat i oss.



Detta Sushiställe var helt udnerbart. Sushi i Japan är mkt bättre än jag haft det någonannanstans. =) Vi gick det en gån till =)
Väldigt smart betalningssätt. Man plockar ner de tallrikar man vill äta och de är mellan 8-40 kr. Min hög låg alla runt 10.. Men laxen som var så billig e ju så himlans god =)

Denna bild är en av mina absoluta favoriter. Kaisas röda hår gör en bra kontrast mot hennes medpassagerare av kostymnissar på väg hem från jobbet,



Så, när affärsmännen är på väg hem fårn jobebt e det dags för oss att bege oss intill stan för lite strosande. Eftervi gått runt lite, slösat lite pengar i seplautomater så äter vi god mat igen. Denna gången grillat, givetvis är det Saké som vi dricker till maten. Resturangerna är små och något säger mig att de inte klarat av en svensk hälsoinspektion.


Dag 5


Japan nästa

Far till Japan om någon timme, kort inlägg, ni som vill ha vykort, skicka mig en kommentar med eran adress så fixar jag det, sorry ni som inte postat som jag inte hunnit ta reda på adress till, för många maria i göteborg hunny.

 kramar och ses igen om en vecka när jag kommit hem.

RSS 2.0